Skip to main content

Bij acom werken we steeds creatief en oplossingsgericht. En we beperken dat niet alleen tot onze IT-diensten. Om het hoofd te bieden aan de parkeerproblemen die het bedrijfsterrein en de omliggende straten treffen, kochten we in 2019 26 steps aan die we op vrijwillige basis ter beschikking stellen van onze medewerkers.

Creatief met toenemende parkeerproblemen

Op onze site is maar plaats voor 12 parkeerplaatsen. Dat is veel te weinig voor onze 30 medewerkers. Bovendien kunnen zij niet langer langdurig parkeren in de omliggende omdat er slechts gedurende de eerste 2 uur gratis mag geparkeerd worden.

“Hierdoor moeten onze medewerkers meestal op grotere afstand van het bedrijf gaan parkeren. Meestal verder weg op de Boomsesteenweg, onder de bruggen of op een P&R-zone. Daarop zijn we ernstig gaan nadenken over hoe de personeelsleden op een aangename manier tot bij ons in het kantoor kunnen geraken. Zo zijn we vrij snel bij de elektrische steps beland”, vertelt Maarten Avonts, medevennoot van acom.

De kleine vergoeding die medewerkers jaarlijks betalen voor de steps weegt niet op tegen de kosten van betalend parkeren of zelfs parkeerboetes. Daarom reageerden onze werknemers enthousiast op dit initiatief.

Vrij en flexibel steppen naar de klant

De elektrische steps hebben een gewicht van 16 kg en een autonome actieradius van 30 km.  “Ze zijn voor ons bedrijf dan ook de geknipte manier om de mobiliteit van onze medewerkers te verbeteren. Zo kunnen we ook onze klanten nog beter van dienst zijn. Die bevinden zich heel dikwijls in de stadskernen van Antwerpen en Brussel waar parkeren met de auto heel erg moeilijk is geworden. De elektrische steps vergroten de flexibiliteit van ons personeel geeft ze ook meer vrijheid”, aldus Maarten Avonts.

Bekijk zeker ook onderstaande video van ATV en lees het artikel van Made In Antwerpen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.