Skip to main content
AcomNieuwsProtel

Partnership Protel hotelsoftware & Acom

By 03/07/2019augustus 5th, 2020No Comments

acom en hotelsoftwareleverancier Protel – met hoofdzetel in Dortmund (D) – gaan nauw samenwerken. Daarover bereikten beide bedrijven zopas een akkoord. De keuze viel op acom als de nieuwe distributeur van de Protel-hotelsoftwaresystemen voor de Belgische markt.


Sinds de start van het bedrijf in 1994 focust Protel zich uitsluitend op de ontwikkeling van software of Property Management Systemen (PMS) voor hotels. Hiermee kunnen hoteliers de complexe processen binnen hun organisatie vlot en functioneel beheren. Protel heeft vooral bekendheid verworven door pionier te zijn op het vlak van Multi Property Systemen. Die zorgen ervoor dat meerdere hotels hun reservering- en verkoopafdeling centraal kunnen beheren via 1 systeem (1 centrale database).

Naast vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en de USA beschikt Protel over een netwerk van partnerbedrijven in heel wat andere landen. Meer dan 15.000 hotels wereldwijd werken met de Protel-software, zowel de single als multi property editie. Protel Air is het nieuwe cloud based hotelsoftwaresysteem dat ondertussen door ruim 1.000 hotels wordt gebruikt. In België kozen al 9 hotels voor dit nieuwe systeem.

Uitbreiding dienstenpakket

“Wij zijn heel blij met de nieuwe samenwerking met Protel. Wij geloven rotsvast in de grote meerwaarde van het softwarepakket voor de hotelsector in België. Op dat vlak heeft Protel zijn expertise ruimschoots bewezen. Anderzijds kunnen wij ons aanbod als IT-dienstverlener weer uitbreiden, nu in de richting van de sterk aanwezige hotelsector in ons land. Wij leveren en installeren niet alleen de hotelsoftware, maar wij zorgen ook voor het onderhoud en de support”, onderlijnt Luk Geerts van acom.

Het Antwerpse bedrijf is sinds 1989 actief. acom, gevestigd aan de Boomsesteenweg 524, bestaat uit een team van meer dan 25 IT-professionals. Zij staan vooral kmo’s bij met advies, ontwikkeling en support zodat hun IT-omgeving volledig aansluit bij de behoeften van hun bedrijfsorganisatie.

Meer informatie: Protel Website

Vragen? contacteer ons!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.