Skip to main content

Hoe kan je op een veilige manier documenten delen met collega’s of gewoon met vrienden? Wij vergelijken drie online oplossingen.

Dropbox
Uw bestanden en mappen heb je enerzijds overal ter beschikking én je kunt ze delen met andere gebruikers. Om te starten krijg je 2GB gratis opslag. Dat kun je optrekken door anderen uit te nodigen ook een Dropbox account aan te maken. Delen is erg eenvoudig op basis van het emailadres dat je uitnodigt. Ook de weergave op je smartphone is beschikbaar. En alle veranderingen van bestanden in je Dropbox folders worden voor 1 maand bijgehouden.

OneDrive
Dat is de oplossing van Microsoft. Ook hier krijg je 15GB gratis opslag én de mogelijkheid om met MS Office bestanden te werken. Deze oplossing werkt perfect als online opslag medium. Bij het delen met verschillende users loopt het soms nogal moeilijk voor de synchronisatie. En dat is nu net een van de noodzakelijke elementen van deze toepassing.

Google Drive
Een andere oplossing om bestanden online te bewaren én te delen is Google drive. Hier geeft de fabrikant 15GB vrije ruimte maar die omvat alle Google apps met Gmail inclusief. Bovendien is de Google Drive de oplossing voor Google Docs en niet ideaal voor klanten die willen blijven werken met MS Office applicaties.


Conclusie
Microsoft promoot zijn OneDrive erg en zet zich sterk in de markt maar voorlopig alleen voor gebruik zonder delen. Als dat mag, zijn zij de betere keuze. Google biedt een sterke oplossing met delen maar vertoont een ernstig tekort voor MS Office gebruikers. Als dat mag zijn zij de betere keuze. Dropbox is sterk in delen en kan met alle soorten bestanden om. Maar om ze te bewerken of te lezen moet je ze lokaal downloaden op je device. Als daar ruimte voor is, zijn zij de betere keuze. Niet zo eenduidig? Dat klopt. Wij denken graag met je mee over de ideale oplossing voor jouw uitdaging.

Kunnen delen is leuk. Zeker als het dan nog efficiënt en veilig kan.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.