Skip to main content

Sinds de opkomst van het digitale tijdperk hebben bedrijven zich constant aangepast aan veranderende technologieën en innovaties. Maar sommige technologieën onderscheiden zich echt van de rest, en de TINA-tunnel is er één van. Wij gaan even in op wie of wat TINA nu is en waarom wij er zo enthousiast over zijn.

Wat is de TINA-tunnel?

TINA, wat staat voor Transport-Independent Network Architecture, is een gepatenteerd protocol van Barracuda, een cybersecurity-reus. 

Het zorgt voor superieure VPN-connectiviteit, kwaliteit en beschikbaarheid en werd ontwikkeld om de groeiende behoefte aan veilige VPN’s en SD-WAN’s te adresseren.

Waarom niet gewoon IPsec gebruiken?

IPsec is een vertrouwde en betrouwbare standaard voor beveiligde communicatie over netwerken. Hoewel IPsec een uitstekende oplossing is, gaat TINA een stap verder. Hier zijn enkele redenen waarom:

  • Intelligentie en Flexibiliteit: TINA bevat meer informatie in het datapakket, wat het een multi-transport protocol maakt.
  • Veilige VPN-verbindingen: TINA biedt verkeers optimalisatie, compressie en direct-naar-cloud routing. Dit vermindert het risico op gegevens inbreuken en onbevoegde toegang.
  • Dynamisch mesh-netwerken: Hiermee kan je rechtstreeks en flexibel communiceren tussen verschillende netwerksegmenten.
  • Transport Onafhankelijkheid en NAT-immuniteit: TINA werkt naadloos samen met andere transportprotocollen.
  • Verbeterde beschikbaarheid: Met TINA kunnen gebruikers meerdere VPN-tunnels configureren met failover en load balancing-mogelijkheden.
  • Schaalbaarheid: Past zich aan de groei van je infrastructuur aan.

TINA en acom

Nu vraag je je misschien af: “Wat heeft dit te maken met acom?” Wel, we zijn verheugd om te melden dat acom gebruik maakt van deze geavanceerde technologie.

TINA stelt ons in staat om onze klanten een nog veiligere, betrouwbaardere en snellere netwerk ervaring te bieden.

Dit is waarom werken met TINA een goed idee is:

De TINA-tunnel is meer dan zomaar een technologie; het is een belofte van veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid. En met bedrijven zoals acom die het implementeren, kun je er zeker van zijn dat jouw digitale behoeften in goede handen zijn. Wil je meer weten over hoe acom en TINA jouw bedrijf kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.