Skip to main content

BACK-UP OPLOSSINGEN

Bescherm je data tegen technische storingen, hacks, … dankzij een back-up oplossing.
Er kan altijd iets mislopen, omdat je jouw harde werk niet wil verliezen is het steeds een goed idee om een back-up strategie samen te stellen.

WAAROM IS EEN BACK-UP BELANGRIJK?

Omdat je gegevens van vitaal belang zijn voor je bedrijf, is het belangrijk om goed na te denken over je back-up. Dit zijn de voornaamste redenen om een duidelijk plan te hebben om je data te beschermen.

 • Bescherm je belangrijke data tegen ransomware. 
  Ransomware zorgt ervoor dat je bestanden versleuteld worden. Om deze vrij te krijgen moet je vaak losgeld betalen om weer toegang te verkrijgen tot je data en systemen. Als je gebruik maakt van een cloud back-up, heb je nog steeds toegang tot de bestanden van voor de ransomware werd geactiveerd. Zo kan je snel terug aan de slag en is het verlies van data beperkt.
 • Oeps… per ongeluk iets verwijderd?
  Bepaal zelf de retentie waar je kiest hoe ver een back-up kan terug gaan in de geschiedenis. Als er dan toch per ongeluk iets gewist wordt, ben je het alvast niet kwijt.
 • Wat als je toestel ineens kapot gaat? 
  Je weet maar nooit, je toestel of onderdelen hiervan kunnen ineens zonder waarschuwing kapot gaan. En wat dan met je bestanden die nog stonden opgeslagen op je bureaublad?
 • Problemen met je plaatselijke infrastructuur? 
  Als er zich problemen voordoen op je kantoor zoals brand, diefstal, etc weet je dat er altijd een kopie in de cloud veilig staat.
 • Snel herstellen van je data
  Herstel gemakkelijk specifieke bestanden of versies van bestanden in 1, 2, 3.
 • Volgens de GDPR-wetgeving
  Sommige industrieën vereisen regelmatige back-ups voor conformiteit met wet- en regelgeving.

SOORTEN BACK-UP

Er zijn heel wat opties om je data veilig te stellen. Zo kunnen we werken met een on-premise back-up of een cloud back-up. Samen met jou gaan we op zoek naar de perfecte back-up strategie voor je bedrijf.

CLOUD BACK-UP OPLOSSING

BEWAAR JE DATA IN DE CLOUD

Maak gebruik van de cloud om jouw data veilig te stellen. Je data staat op een andere locatie, in een veilige en professionele omgeving. Je hebt altijd toegang tot je data, van welk apparaat dan ook.

Voordelen van een cloud back-up zijn onder andere een grotere schaalbaarheid, meer flexibiliteit en de mogelijkheid om de data op een beveiligde locatie op te slaan.

Cloud computing, datacenter

BARRACUDA CLOUD-TO-CLOUD BACK-UP

Barracuda Cloud-to-Cloud is een back-upoplossing die is ontworpen om data te beschermen die in de cloud is opgeslagen. Het is een cloud-gebaseerde oplossing die specifiek is ontwikkeld voor gebruikers die gebruikmaken van cloudservices zoals Microsoft Office 365.

Met Barracuda Cloud-to-Cloud kunnen gebruikers automatische back-ups maken van hun cloudgegevens en deze opslaan op een beveiligde locatie. Bij verlies of beschadiging van gegevens kunnen gebruikers gemakkelijk data herstellen, zonder afhankelijk te zijn van de cloudserviceprovider. Bovendien biedt Barracuda Cloud-to-Cloud een granulaire herstelmogelijkheid voor specifieke bestanden, mappen of e-mails, waardoor gebruikers alleen de gegevens hoeven te herstellen die ze echt nodig hebben.

VEEAM BACK-UP OPLOSSING

Veeam Backup is een oplossing voor gegevensbescherming en back-up voor virtuele, fysieke en cloudomgevingen. Het is ontworpen om organisaties te helpen bij het beschermen van hun belangrijke gegevens en applicaties, en biedt een uitgebreide set functies voor back-up, herstel, migratie en replicatie.

Met Veeam Backup kunnen gebruikers back-ups maken van virtuele machines, fysieke servers en cloudresources en deze opslaan op een beveiligde locatie. Bovendien biedt Veeam Backup een granulaire herstelmogelijkheid voor specifieke bestanden, mappen, e-mails, applicaties of zelfs complete virtuele machines.

Veeam Backup biedt ook mogelijkheden voor geavanceerde beveiliging, waaronder versleuteling van gegevens en gegevensbeheer op basis van beleid. De oplossing is eenvoudig te implementeren en te beheren, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over complexe IT-infrastructuren.

BACK-UP MET MICROSOFT AZURE

Azure is Microsoft’s cloud computing platform en biedt diverse back-upoplossingen voor organisaties die gebruik willen maken van de cloud voor gegevensbescherming.

Met Azure Backup kunnen gebruikers back-ups maken van virtuele machines, fysieke servers, data in databases en meer en deze opslaan in de Azure Cloud. De oplossing biedt automatische back-ups, granulaire herstelmogelijkheden en geavanceerde beveiliging, waaronder versleuteling van gegevens en gegevensbeheer op basis van beleid.

In het algemeen biedt Azure een uitgebreide set back-upoplossingen die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van organisaties, waaronder virtuele machines, fysieke servers, databases, applicaties en meer.

ON-PREMISE BACK-UP

SLA JE DATA LOKAAL OP

Om je data lokaal op te slaan is een NAS of een Network Attached Storage een ideale oplossing. Een Nas is een op netwerk gericht opslagapparaat dat speciaal is ontworpen voor het opslaan, delen en beheren van gegevens op een netwerk. Het biedt een centrale locatie waar gebruikers toegang kunnen krijgen tot en bestanden kunnen opslaan, delen en beheren, zonder de beperkingen van de opslagcapaciteit van hun individuele computer.

Een NAS-apparaat is een compact, stille en energie-efficiënte oplossing die gebruikers in staat stelt om eenvoudig toegang te krijgen tot hun gegevens vanaf elke computer of apparaat met internetverbinding, zonder dat daarvoor software of specifieke kennis nodig is.

SYNOLOGY 

Synology is een fabrikant voor Network Attached Storage apparaten. Het bedrijf bestaat sinds 2000 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van NAS-oplossingen voor zakelijke en particuliere gebruikers.

Met zijn uitstekende prestaties, geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke software, is Synology bekend om de producten van hoge kwaliteit en is het bedrijf een populaire keuze onder veel gebruikers op zoek naar een betrouwbare, eenvoudig te gebruiken en toch krachtige NAS-oplossing.

3-2-1 REGEL

De 3-2-1 regel is ideaal als het gaat om een goede back-up strategie. De regel suggereert het volgende:

1

Maak drie kopieën van uw gegevens

Het is belangrijk om meerdere kopieën van uw gegevens te maken om deze te beschermen tegen dataverlies.
2

Sla op op twee verschillende media

Maak steeds gebruik van een lokale kopie op bijvoorbeeld een lokale en externe harde schijf. Zo verhoog je de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van je gegevens.
3

Bewaar één kopie op een externe locatie

Het is belangrijk om minstens één kopie van uw gegevens op een externe locatie op te slaan, zoals in de cloud of op schijven die in een andere locatie worden opgeslagen, om bescherming te bieden tegen dataverlies als gevolg van rampen zoals brand of diefstal.

Heb je een vraag over onze producten? 

Onze experts helpen je graag verder.