Skip to main content

Datacenter

Geen plaats om in uw bedrijf om een server te plaatsen? Geen probleem, dankzij ons eigen datacenter. Vandaag de dag wordt men overrompelt met allerhande cloud producten en diensten,samen gaan we opzoek welke van deze producten het beste voldoen aan uw noden.

Cloud computing, datacenter

Een datacenter is een fysieke locatie waar men één of meerdere van die producten kan aanbieden. We maken een verdeling in 3 oplossingen: publieke cloud, hybride cloud en private cloud.

Cloud computing

Cloud computing is het via een netwerk beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens op een andere locatie. We spreken hier over zaken die zich normaal op uw kantoor bevinden. De term cloud computing is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica, waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

Cloud types

Publieke cloud

Onder publieke cloud vindt u voor een gunstig bedrag een oplossing terug, zo kan u bij acom een virtuele server huren. Maar ook Microsoft Office 365 en vele andere vallen hieronder.
Met dergelijke oplossingen krijgt u reeds een hoge flexibiliteit voor een gunstige prijs.

Private cloud

Onder private cloud vindt u oplossingen die specifiek voor u als klant worden ingericht. De kostprijs is iets hoger maar de flexibiliteit ook, u richt alles in zoals u het zelf wil. We denken hier dan bijvoorbeeld aan uw eigen materiaal in ons datacenter.

Hybride cloud

De hybride cloud oplossing is veruit de meest populaire. Deze zorgt voor een oplossing waarbij het beste van beide werelden worden gecombineerd. We denken hier bv. aan een fysieke server lokaal en uw mail via de cloud.
Waarom is deze combinatie zo sterk? U geniet van alle vrijheid en flexibiliteit tegen een gunstige prijs door een server lokaal te zetten. Daar bovenop zorgt u ook voor een oplossing die onafhankelijk is van de internetkwaliteit en snelheid. Uw mail daarentegen zal sowieso niet werken als u geen internet heeft, dus deze zetten we dan in de cloud.

Wil u hier graag nog meer over weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.