Skip to main content

WACHTWOORDBEHEER & MFA

Eén van de grootste risico’s binnen IT zijn slechte, te korte of herhaalde paswoorden op gebruikersniveau. Maak daarom gebruik van tools die je helpen om een veilige login te garanderen.

WACHTWOORDBEHEER

SPEEL OP VEILIG MET EEN WACHTWOORD TOOL

De meeste online accounts worden beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruikers kiezen vaak een paswoord dat makkelijk te onthouden is en ze gebruiken dit dan ook nog eens voor verschillende accounts. Dit maakt het natuurlijk heel makkelijk voor hackers om toegang te krijgen tot uw account.

Zelfs na lang nadenken en goochelen met cijfers, letters en speciale tekens ben je echter nog niet 100% zeker dat je paswoord veilig is. Sterke wachtwoorden kunnen namelijk ook gestolen worden.

Omdat we onmogelijk al deze wachtwoorden kunnen onthouden, maken we gebruik van een password manager of wachtwoord kluis. Deze helpt je om jouw paswoorden te bewaren en beheren zodat jij dit niet hoeft te doen. Met een paswoord tool hoef je dus maar één paswoord te onthouden!

PASSWORD BOSS

De password manager waar wij voor kiezen is Password Boss. Password Boss helpt u om uw paswoorden centraal en veilig te bewaren en beheren, op een lokale plaats zodat u deze kan gebruiken van op elk apparaat. Deze software heeft volgens ons heel wat voordelen:

 • Synchronisatie tussen verschillende apparaten;
 • Web plugin in je browser en app voor je mobiele apparaten;
 • Deel toegang tot je vault, zonder het paswoord vrij te geven;
 • Combinatie van een persoonlijke vault met een company vault;
 • Gemakkelijke importmogelijkheden van je ouder paswoord tool;
 • GDPR-vriendelijk;
 • Check of je wachtwoorden veilig zijn met de ingebouwde tool.

MEERSTAPSVERIFICATIE

OPTIMALE BESCHERMING VAN JE ACCOUNTS

Meerstapsverificatie of MFA is een extra beveiligingslaag om je gegevens nog beter te beschermen. Je moet namelijk met 2 of meer factoren bewijzen dat jij het bent die toegang wil verkrijgen tot je account. Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende optie waar je gebruik van kan maken.

 • Verificatiecodes: 
  Denk maar aan de code die je moet ingeven wanneer je inlogt bij je bankportaal of andere accounts waarbij je een sms ontvangt met een code.
 • 2FA App:
  Nog makkelijker is gebruik maken van een authenticatie app, deze zal steeds een unieke code genereren in je app waar al je accounts mee gekoppeld zijn.
 • Verificatie via USB: 
  Een speciaal geprepareerde USB-stick die gekoppeld is met je accounts. Enkel als deze stick in je laptop of desktop zit, kan je inloggen op je accounts.

CISCO DUO

Onze keuze voor een tweestapsverificatie app is Duo van Cisco. Duo is een platform dat zelfs een tweestapsverificatie kan voorzien op platformen waar dit niet standaard is ingesteld. Duo ondersteunt verschillende systemen zoals Fortinet, Microsoft, Zoom, etc. Ook kun je als werkgever je accounts gemakkelijk beheren, zo kan je voor verschillende werknemers een two-factor authenticatie instellen. Met Duo kan je dit centraal instellen in plaats van per toestel van je werknemer.

Installeer deze op je mobiele toestellen, computer of maak gebruik van de browser plugin.

Heb je een vraag over onze producten of services? 

Onze experts helpen je graag verder.