Support
Hulp nodig?
Download onze software voor hulp op afstand:
Contacteer onze helpdesk
Elke werkdag: 8:00 - 18:00
Overige downloads

Microsoft zet er vaart achter!

Microsoft zet er vaart achter!

“Bye, bye Windows 7”

Jarenlang hebben gebruikers kunnen werken op Windows XP. Iedereen is tevreden dat Microsoft heeft gekozen om meer innovatief te zijn. Het gevolg daarvan is echter dat nieuwe versies van software kort na elkaar op de markt verschijnen. En dat de oudere versies minder aandacht krijgen. Hoe gaan we hiermee om en wat betekent dit nu echt voor onze kmo’s?

AOP voor Windows 7: 13/01/2015

Deze aankondiging werd onlangs de wereld ingestuurd. Voor Microsoft betekent AOP Algemene Ondersteuning Periode. Dat wil niet zeggen dat alle Windows 7 machines onbruikbaar worden. Met een AOP bericht duidt Microsoft aan dat er voor deze software geen nieuwe features meer zullen bijgemaakt worden. Voor security issues blijft Microsoft ondersteunen met de bekende patches en updates. Nieuwe toestellen worden niet meer met Windows 7 als besturingssysteem afgeleverd. Daar moet je speciaal naar vragen bij je bestelling. Windows 8.1 is nu de norm.

Jammer of super?

Maar is deze stap nu echt een probleem? Wij vinden dat de aanpassingen die Windows 8.1 heeft gekregen, een verbetering voor de werking van je toestel en een uitbreiding van je mogelijkheden betekenen. Wij merken ook dat er hier en daar de vraag naar Touch toestellen, ook in business omgevingen, opkomt. Daarom is Windows 8.1 de logische opvolger van de vorige Windows 7. Bovendien is er geen probleem als er sommige van je toestellen Windows 7 draaien en andere met Windows 8 uitgerust zijn. De verschillen blijven beperkt.

Alles buiten?

Zijn er nog kmo’s die met Windows XP machines werken? Jawel, en dat is echt af te raden. Hierop krijg je geen ondersteuning en meer en meer pakketten weigeren te installeren op een Windows XP omgeving omwille van de niet gegarandeerde veiligheid. Windows 7 machines kunnen gerust nog enige tijd in dienst blijven. Ondersteuning door Microsoft is er tot 2020. Tegen dan zal je toestel wel aan vervanging toe zijn en dan neem je toch Windows 8.

Conclusie

Innovatief zijn betekent regelmatig veranderen. Dat heeft voor- en nadelen. Wij blijven blij met een partner die actuele technologische oplossingen aanreikt. En die vinden we hier zeker in Microsoft.

Meer info? Bel 03 210 92 60 of mail info@acom.be

Tags: