Support
Hulp nodig?
Download onze software voor hulp op afstand:
Contacteer onze helpdesk
Elke werkdag: 8:00 - 18:00
Overige downloads

Is IT een kost of investering

Is IT een kost of investering

Telkens wanneer we een nieuwe wagen moeten bestellen reist de vraag: kopen of leasen? Voor auto’s is het leasen een algemeen aanvaarde keuze. We merken echter dat ook op vele terreinen de zin om te investeren plaats maakt voor een flexibel huurmodel. Met computers, software en aanverwante zaken geldt nog meer dan bij wagens de grote meerwaarde als je jouw kosten kunt instellen volgens je behoefte van dat ogenblik. Je moet geen 3 jaar vooruit denken over wat je nodig hebt.

Cloud: jouw server plaatsen in een datacenter 

Als je een eigen fysieke server in een rack in een datacenter plaatst, heb je een oplossing in de cloud. Dan kies je echter voor een tussenoplossing waarbij je geen kostenspreiding, noch flexibiliteit hebt.  Je hebt dan alleen het voordeel van het werken vanop iedere locatie met een internet verbinding. Misschien is het dat wat jij nodig hebt.

Cloud: een server huren in een datacenter

Wie een eigen virtuele server huurt in de cloud, heeft meestal het recht om dat toestel volledig naar zijn wensen te (laten) configureren. Dan kun je daar bijna alle software op laten draaien. Vanop iedere plaats met een internet verbinding kun je dan gebruik maken van de software. Het lokale toestel speelt dan eigenlijk geen rol. Het is de bandbreedte van je internet verbinding die de snelheid van je werken zal bepalen.

Cloud: server-kracht huren in een datacenter

Er is ook de mogelijkheid om de power te vragen die jouw applicatie op dat ogenblik nodig heeft om vlot te werken. Moderne datacentra zijn uitgerust met een automatische regeling waarbij je meer power krijgt wanneer het nodig is en minder power als het kan. Je bent verzekerd van het vlot draaien van je applicaties en je betaalt alleen wat je gebruikt. Erg flexibel, weinig risico, geen investeringen. En jij bent van een grote zorg verlost. Bovendien hebben deze centra voorzieningen zoals ontdubbeling van je systemen om altijd voor jou beschikbaar te zijn. Ze nemen back-up zodat je naar keuze dagen, weken, maanden terug kunt draaien.

Verschillende mogelijkheden om te overwegen. Wil je er eens over doorspreken? Je weet ons wel te vinden. Ik kijk er naar uit.