Support
Hulp nodig?
Download onze software voor hulp op afstand:
Contacteer onze helpdesk
Elke werkdag: 8:00 - 18:00
Overige downloads

Help geen cybercriminelen! Vermijd ransomware!

Help geen cybercriminelen! Vermijd ransomware!

Sedert vrijdagmiddag is er een wereldwijde uitbraak van de ransomware WannaCrypt. Wanneer deze malware uw computer infecteert worden al uw bestanden versleuteld en vraagt men losgeld om uw bestanden terug vrij te geven.

Wanneer u een mail krijgt van een onbekende/verdachte afzender, met een bijlage of een link, open de bijlage of link dan zeker niet! Hebt U dat per ongeluk toch gedaan en krijgt u een waarschuwing dat uw bestanden versleuteld worden en u losgeld moet betalen om deze weer vrij te krijgen, ga daar dan zeker niet op in. Zet uw computer onmiddellijk uit, trek de netwerkkabel uit en verwittig direct de helpdesk van acom via het telefoonnummer 03/297 77 77 of via mail support@acom.be .

Als uw netwerkbeheerder vinden wij het belangrijk om u hier op attent te maken, de aandacht en alertheid van u en elke collega is cruciaal om een eventuele infectie te vermijden.

Een nuttige tip: Op de overheidswebsite safeonweb (CCB, cyber security belgium) vindt u nuttige tips omtrent dit onderwerp:
https://www.safeonweb.be/nl/quiz/result/QuYceej1QYJI4vt7ADKrqUv_aWBLFdtugJx95sk6j4o

Moest u verder nog vragen hebben aarzel dan niet ons te contacteren.

Het acom team