Support
Hulp nodig?
Download onze software voor hulp op afstand:
Contacteer onze helpdesk
Elke werkdag: 8:00 - 18:00
Overige downloads

20 dagen later

20 dagen later

Een kleine 3 weken geleden werd de ondersteuning van Windows XP stopgezet. Zoals beloofd in het artikel “Stopt de wereld voor Windows XP” houden we jullie op de hoogte van de ontwikkeling betreffende Windows XP.

Het besturingssysteem Windows XP

In het algemeen is er niet zeer veel veranderd t.o.v. 8 april 2014. Alle toen vermelde beveiligingsrisico’s blijven bestaan.

De internet browsers op Windows XP

Tijdens een hacking evenement Pwn2Own op 14 maart 2014 werden alle browser onder de loep genomen. Reeds toen werd het duidelijk dat er meerdere lekken waren. Welke toen direct zijn opgelost.  Echter is er toen een lek ontdekt in de Internet Explorer die niet helemaal is opgelost geraakt.

Vandaag vinden we in de media dat Internet Explorer gevaarlijk is voor gebruik op een Windows XP systeem.

Graag gaan we hier kort op in. Het is een feit dat Windows XP niet meer wordt ondersteund. Er komen dus geen (beveiligings)updates meer uit. Dit zorgt ervoor dat het lek dat nu bestaat, in Internet Explorer voor Windows XP gebruikers, ongedicht zal blijven en dus zal blijven bestaan.

Op het moment heeft dit lek (een Zerodayattack) al zeer vele Amerikaanse bedrijven getroffen, door volledige omgevingen te beschadigen en beschermde informatie op te halen.

Om dit op te lossen raden wij dan ook aan om (zeker als XP gebruiker) over te schakelen naar een andere browser.

We blijven jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen!

 

Tags:
,